Би било добра традиция при встъпването на всяко едно правителство, независимо

...
Би било добра традиция при встъпването на всяко едно правителство, независимо
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Занемарен е анализът на действащите закони

Би било добра традиция при встъпването на всяко едно държавно управление, независимо дали е служебно или постоянно, да има къса равносметка за положението в бранша. Това мнението изрази министърът на правораздаването Янаки Стоилов в изявление за. 

" Едва ли можем да проверим всичко за подобен къс интервал. Трябва да се съсредоточим върху най-проблемните области, които са известни от години ", посочи Стоилов по отношение на започващата проверка на структури и действия под шапката на Министерството на правораздаването. По думите му, инспекциите не би трябвало да продължат повече от две-три седмици.

" Трябва да бъдат тествани по-големите публични поръчки и подписаните въз основа на тях контракти най-малко през последните няколко години, както и да се направи обзор на Националния механизъм за битка с корупцията, проведената престъпност, правосъдната промяна и върховенството на закона ", изтъкна Стоилов.

В България е много безстопанствен анализът на въздействието на настоящите закони, счита Янаки Стоилов. Той разясни, че според нормативната уредба това влияние би трябвало да бъде в началото планувано, само че е наложително от време на време да се прави оценка на въздействието на настоящите закони.

" Свидетели сме на нескончаеми промени, без да е ясно какво се е постигнало и какви проблеми са подбудени от настоящите закони. Създаването на закони не е интервенция в активността на една или друга институция, нарушение на правилото на разделяне на управляващите, в случай че се съблюдава Конституцията, само че това е деликатна граница. Конституционният съд има богата и спорна процедура по тези въпроси ", добави служебният правосъден министър. 

Янаки Стоилов сподели още, че е разговарял с управлението на правосъдното ведомство по никакъв метод да не се придвижват " частни корпоративни ползи за сметка на публичните ". " По тези въпроси, в случай че се появят проблеми, ще отвръщам изрично ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР